FEATURE FRIDAY – PROFIL AF EN FALDSKÆRMSSPRINGER: CINDY DOBBER

Navn: Cindy Dobber

Alder: 26

Antal spring: 406 styks

Hvorfor/hvordan startede du med at springe?
Jeg var til fest med en veninde hos hendes klassekammerat som så viste sig at være faldskærmsspringer. Han plaprede løs hele aftenen om hvor fedt det var, viste mig nogle videoer fra hans spring og fortalte mig om den generelle sikkerhed – at det slet ikke er så ”farlig” en sport som det bliver anset for. Et par uger efter sad jeg til førstegangs solo kursus og så tog det ene spring ellers bare det andet og jeg blev forelsket.

Hvordan var dit første spring?
Super nervepirrende. Jeg følte slet ikke den information jeg havde fået tildelt, var sivet tilstrækkeligt nok ind i bagerste hylde af min hukommelse, så jeg var ret nervøs for om jeg overhovedet var klar på at skulle reagere i de forskellige situationer man nu kan komme ud for. Adrenalinen pumpede derud af og jeg var klar til at bakke ud flere gange i løbet af turen op i flyet. Det mest skræmmende øjeblik var klart da instruktøren åbnede døren og man både kunne høre og fornemme det KÆMPE blæs, derefter for at stige ud og hænge på stræberen. Så fed en fornemmelse og adrenalin kick. Efter jeg var landet følte jeg mig som den sejeste og mest uovervindelige kvinde på denne jord.

Hvilket spring husker du bedst? 

Puha. Jeg har haft SÅ mange sjove, hyggelige og også lærerige spring.
Men den der nok sidder dybest i mig pt. må være min vandlanding for nylig i Kenya, hvor alle spring er strandlandinger. Vi var en gruppe på fem som skulle lave et spring for at filme et kærestepar kysse i luften.
En masse fejl skete i et spring. En tandeminstruktør sad bagerst i flyet og gav ordre til piloten om at dreje 45 grader, selvom han ikke kunne se ud af vinduet. Piloten var i forvejen langt væk fra kysten, men modtog ordren og fløj endnu længere væk fra kysten. Spotterne i døren kiggede ikke ud inden de forlod flyet og det gjorde vi desværre heller ikke. Da vi var så fokuserede på at fange dette kys på video kiggede vi aldrig ned. Først ved break-off, opdagede vi at vi var langt væk fra land.
Det endte med en vandlanding for os alle fem – ca. 4-5 kilometer fra land. Vi lå derude og ventede på redning i et godt stykke tid, men i det mindste var der delfiner ved siden af os som underholdning.
Det var helt klart en kæmpe lærerig oplevelse og en øjenåbner for at spotting er vigtigt! Vi kom alle sikkert i land og havde en god samtale omkring hele springet efterfølgende.
En lille bonus, de fem mennesker jeg sprang med har jeg et helt unikt og tæt forhold til den dag i dag, takket være denne oplevelse.

Hvorfor springer du hos DZDK?
Fordi DZDK har alt hvad en springplads har brug for. Jeg har efterhånden rejst til en del dropzoner i Danmark og i udlandet, og finder altid mig selv savne DZDK – Fordi der bare er styr på tingene. Der er cafe, nyt grej, bunkhouse, shop, pakkere og alt der imellem. En anden ting som er super ”luksuriøst” er, at hangar, landingsbane, og loading-area er alt sammen så tæt på hinanden – og siden motion ikke er min top prioritet, er dette perfekt for mig.

Hvad kan du bedst lide ved sporten?
Miljøet og menneskerne. Jeg elsker at man møder så mange mennesker fra hele verden, fra en alder af 18 til 100 med forskellige baggrunde, religioner og meninger. Men ligeså snart man mødes på springpladsen har alt dette ingen betydning. Alle vil det samme -have det sjovt, lære og nyde at være en del af noget helt specielt. Denne sport er ret unik, den glæde og atmosfære der er på en springplads, tror jeg næppe man finder andre steder.

Hvorfor synes du at folk skal prøve at springe i faldskærm?

Fordi det er en unik oplevelse, det er en frygt der skal overvindes og den følelse af adrenalin og den glæde man får efter, er ubeskriveligt. Det skal simpelthen bare prøves.

Hvad er dit bedste råd til en ny faldskærmsspringer?
Aldrig gå op på et spring du ikke føler for. Hvis du er træt, eller de lige mangler en enkel mere springer selvom du ikke gider, hvis vinden er lidt for høj for din comfort-zone – Så bliv på jorden! Hvis dit mind-set ikke er der til at springe, så bliver det højst sandsynligt et rigtig lorte spring.

Speed Runden:

Fritfald eller skærmflyvning? begge

Pakke selv eller betale en pakker? Betale ?

Grill eller ovn? Grill

Til sidst: De fleste ved ikke dette om mig:
At jeg har en kæmpe crush for Steven Seagal ?