TEAM DZDK – PROFIL AF EN FALDSKÆRMSSPRINGER: ANNE NIEMANN

Navn: Anne Niemann

Alder: 25

Antal spring: 750+

Hvorfor/hvordan startede du med at springe?
Tilbage i 2016 var der ham tossen der sprang ud uden faldskærm.. Det sad jeg og nogle tidligere kollegaer og måbede over efter en sommerfest. Dertil blev der sagt: “Skal vi tage ud og springe i faldskærm – ja eller nej – I skal svare nu!” Det blev et rungende JA og når man har sagt A må man også sige B, så der gik vel en lille time også var vi ellers på vej til Herning og DZDK for at tage et tandemspring.

Hvor har faldskærmssporten bragt dig hen?
Det har vel lidt vendt op og ned på mit liv; det har modnet mig og det har udviklet mig som menneske. Jeg har fået en fantastisk ny omgangskreds der brænder ligeså meget for det som jeg selv og det er jo en fantastisk stærk fællesnævner at mødes om.

Hvordan var dit første spring?
Det ramte hele følelsesregisteret! Jeg husker kun små bidder, men vigtigst, var følelsen af den ultimative frihed da jeg kom på den anden side af frygten. (JA – jeg var virkeligt bange! Og JA, det er helt normalt!!!)

Hvilket spring husker du bedst?
Åh – der er to. Men mit absolut yndlingsspring var sammen med min mor. Jeg havde prøvet at overtale hende til at gøre det i 3 år og mens hun besøgte mig i Mexico, hvor jeg arbejdede på en dropzone, sagde hun pludselig: “I dag springer jeg!”

Vi sprang sammen ud over det smukke azurblå caribiske hav – det var meget følelsesfyldt og smukt. Vi holdt i hånden og jeg vil aldrig glemme det. Det var meget stærkt!

Hvorfor springer du hos Dropzone Denmark?
Det gør jeg pga de gode faciliteter stedet har at byde på og fordi der er styr på sagerne. Lige fra når man kommer som tandemgæst, førstegangsspringer eller fun jumper – der er plads til alle. DZDK har en fantastisk turbineflyver med plads til 14 springere, caféen er altid åben, hvor man kan få lidt mad og der er gode undervisningslokaler med ny teknologi (det gør livet nemmere).

Mit absolut yndlingsspot er terrassen ude foran, hvor man kan spise sin aftensmad i solnedgangen mens man ser faldskærmsspringere komme ned til landing. DZDK har det hele.

Derudover jeg også været ude i det store udland, for at se, hvordan det fungerer på andre dropzones – jeg kun én ting at sige: ude godt, hjemme bedst!

Hvad kan du bedst lide ved sporten?
Det giver mig det allerstørste kick at se folk flytte sig. Og jeg elsker at hjælpe til.

Hvorfor synes du at folk skal prøve et faldskærmsudspring?
The sky is no longer the limit! Det er sjovt og meget terapeutisk – man får en lille pause fra “normalerne” og et skud ny energi til at kæmpe videre med hverdagen. Det kan alle da bruge?!!

?

Hvad er dit bedste råd til en ny faldskærmsudspringer?
Tro på dig selv. Sig fra når dine grænser er ved at blive overskredet. Giv den gas.

Hvem er din mentor?
Peter Elias som også er instruktør på DZDK. Ham sprang jeg mit første tandemsspring med, han jagede mig igennem hele elevuddannelsen og introducerede mig for vindtunnelen. Han har altid “set” mig og troet på min kunnen. Jeg nyder, at jeg altid kan ringe til ham og få en motiverende peptalk, lidt kontruktiv kritik eller en forveningsafstemmende snak. Selv efter 3 år giver han mig konstant nye indgangsvinkler til min egen flyvning, min coaching på henholdvis himlen og i tunnelen – og allervigtigst – som menneske. Jeg glæder mig i uanede mængder potioner til at tage ham med på en tandem i år. Det bliver et af de største spring i karrieren.

Speedrunde (jeg elsker fart)

Fritfald eller skærmflyvning?
Fritfald! ..

Pakke selv eller betale en pakker?
Jeg pakker selv – og ingen indenfor en radius af 5 km er i tvivl om, hvor meget jeg hader det!

Til sidst: De fleste ved ikke dette om dig?
“Pakninger” er en valuta for mig! Skylder du mig småpenge, skal det betales tilbage i pakninger!