TEAM DZDK – PROFIL AF EN FALDSKÆRMSSPRINGER: CHRISTIAN STØVRING

Navn: Christian Støvring

Alder: 33

Antal spring: 300+

FUNKTION HOS DZDK: MANIFEST OG INSTRUKTØR

Hvorfor/hvordan startede du med at springe?

Jeg blev tilbudt et billigt staticline spring i forbindelse med min værnepligt i 2005. Jeg var godt nok temmelig højdeskræk men jeg har altid synes at det er smukt at flyve og så skal man jo prøve at springe i faldskærm én gang i sit liv. Så det virkede som et godt tidspunkt at gøre det på. Det var det ikke.

Jeg var rædselsslagen på vej op i flyveren, endnu mere rædselsslagen på vej ned og jeg kunne slet ikke følge med til den macho/militær stemning de andre kørte i. Jeg var ingengang glad for at være på jorden igen bagefter. Det hele var bare en dårlig oplevelse. Efter noget tid fik jeg dog følelsen af at det kunne have været en god oplevelse hvis der bare havde været plads til og forståelse for at jeg faktisk var rigtig bange.

Der gik så 8 år før jeg blev præsenteret for sporten igen. Jeg var ansat hos Ordbogen.com og de tilbød mig to gratis spring i Odense Faldskærmscenter som en slags teambuilding. På det tidspunkt havde jeg arbejdet en del med at håndtere min frygt og nu vidste jeg også hvad jeg kunne forvente af springet så jeg var klar på at prøve igen. Og det er jeg rigtig glad for at jeg gjorde. Jeg var stadig meget bange men denne gang følte jeg den fantastiske følelse det er at springe i faldskærm.

Hvordan var dit første spring?

Forfærdeligt.

Hvilket spring husker du bedst?

Der har allerede været mange gode, men det må være mit første spring fra luftballon. Det var i Perris, Californien. Jeg var derover sammen med Peter Svalø og Kim Greisen. Det er bare noget andet at starte sit fritfald i total stilhed.

Hvorfor springer du hos Dropzone Denmark?

Der er bare mere aktivitet, flere muligheder og bedre faciliteter.

Hvad kan du bedst lide ved sporten?

Fællesskabet. Folk er der for at have det sjovt og få gode oplevelser sammen. Det er lige meget om du er ung eller gammel, mand eller kvinde, tyk eller tynd, ny eller rutineret. Der er plads til alle og alle kan få en god oplevelse med hjem.

Hvorfor synes du at folk skal prøve et faldskærmsudspring?

Fordi det er en unik oplevelse som ikke kan sammenlignes med noget andet. Det er noget man husker resten af livet. Og det er sundt at udfordre sine egne grænser engang imellem.

Hvad er dit bedste råd til en ny faldskærmsudspringer?

Brug tid i klubben. Hvis vejret er dårligt og klubben har åben, så tag derud. Hvis du har fået et spring en dag, så bliv til stævnet lukker og folk går i baren. Der er så meget værdi i den tid vi bruger sammen på jorden. Det er her du hører alle de gode historier og skaber de venskaber der gør at du bliver inviteret med til de sjove ting.

Speedrunde:

Fritfald eller skærmflyvning? Fritfald.

Pakke selv eller betale en pakker? Pakke selv.P

Til sidst:

De fleste ved ikke dette om dig?

Jeg har boet 3 år i Kenya og Tanzania som barn. (RED. Christian har været på verdensholdet i Gymnastik)