TEAM DZDK – PROFIL AF EN FALDSKÆRMSSPRINGER: TEA TERKELSEN

Navn? Tea Terkelsen

Alder? 20

Antalspring? 156

Funktion? Pakker

Hvorfor/hvordan startede du med at springe?

Jeg startede med at springe på Samsø efterskole, hvor jeg fik 2 spring. Først efter at have samlet mig sammen til at spørge de der tosser der lå og pakkede hvordan det egentlig foregik med det faldskærm der, fandt jeg ud af at det er en hel livstil og det måtte jeg bare være en del af. 

Hvordan var dit første spring?

Mit første spring var helt vildt. Selve springet husker jeg stort set intet fra, men turen op i flyveren var bare noget helt særligt. Hvordan min instruktør bare kunne komme med de tørreste jokes med det største glimt i øjet, for bagefter at blive helt alvorlig og snakke mig til ro siger alt om den her sport. Det vildeste var dog da den der rustne dør blev åbnet og jeg mærkede det kæmpe vindblast der kommer og jeg kunne se jorden under sig. Puha der var jeg bare solgt. 

Hvilket spring husker du bedst?

Det spring jeg husker bedst er mit første 5 sekunders frie fald. Mig og min springmakker sad fast i de satans dummy træk og vi var sku lige ved at smide håndklædet i ringen. Vi giver det et forsøg mere og drøner til Sindal, da det var det eneste sted i Danmark med en smule sol. Her banker vi bare begge de dummytræk igennem og skal på det første frie fald. ENDELIG. Aldrig har jeg været så bange og spændt på samme tid. Den følelse af at mærke at man falder og falder og faaaaalder var noget jeg aldrig glemmer. Det tydeligste jeg kan huske er bare at da jeg får trukket og hænger under skærmen er alt i min krop i fuldkommen ekstase, og jeg spjætter og spræller med benene mens jeg bare skråler queens ikoniske sang “DON’T STOP ME NOOOOW, I’M HAVING SUCH A GOOD TIME” 

Hvorfor springer du hos Dropzone Denmark?

Dropzone Denmark giver mig den mulighed for at udfolde og udleve min faldskærmsdrøm her i mit sabbatår, og det er jeg evigt taknemmelig for. 

Hvad kan du bedst lide ved sporten?

Jeg kan aller bedst lide miljøet i sporten. Det er bare unikt. Man møder alle typer mennesker og man er venner med dem alle. Konkurrenter er bedste venner, og eleven drikker øl i baren med instruktøren. Hvad mere kan man ønske?

Hvorfor synes du at folk skal prøve et faldskærmsudspring?

Det skal de fordi det er det fedeste i verden. At hoppe ud af et fuldt funktionelt fly for at styrte mod jorden i frit fald er så tilpas åndsforvirret at man bare må prøve det. 

Hvad er dit bedste råd til en ny faldskærmsudspringer?

Spørg! Hvis der er den mindste ting du er i tvivl om så spørg. Vi vil ALLE gerne hjælpe, og ingen af os bider (endnu) 

Speedrunde

Fritfald eller skærmflyvning?

Fritfald helt klart. Jorden er sku for farlig

Pakke selv eller betale en pakker?

PAKKE SELV 

Til sidst: De fleste ved ikke dette om dig?

At jeg altid tuder til slutscenen i Moulin Rouge ??