FALDSKÆRMSSPRING: FÅ STYR PÅ DINE FØLELSER

Faldskærmsspring, dine følelser og selvbevidsthed

Du har taget et solokursus hos os eller et andet sted, og du har nu nogle spring bag dig.
Du har oplevet det øjeblik hvor døren åbner og en lang række kemikalier suser ud i dit blod. Du har oplevet ændringen i dig selv og din evne til at tænke klart, forstå situationen, tage beslutninger og handle derefter. Uanset hvor meget du og dine instruktører har øvet det på jorden, så blev resultatet i luften kun en brøkdel af det på jorden.

Det er klart at evnen til at styre dine følelser, som direkte er ansvarlig for hvordan du håndterer en situation, er en af de vigtigste redskaber, hvis du skal blive en dygtig og sikker faldskærmsspringer.

Igennem et faldskærmsspring har du to følelsesmæssige oplevelser på samme tid. På den lyse side har du tanken om at træde ud i den frihed der ligger lige udenfor døren, i det frie fald. Det ultimative eventyr venter på dig. Noget som man ikke kan sætte ord på. På den anden og mere dystre side, er din hjerne igang med at opleve situationen som livstruende, for det er den! Din hjerne er ved at gøre kroppen klar til overlevelses-mode. En lang række kemikalier er ved at blive pumpet ud i dit blod og de kemikaler gør din krop hurtig, stærk og klar til at ignorere smerte. Det er slet ikke dårligt, bortset fra det faktum at de selv samme kemikalier også hindre din hjerne i at tænke klart – lige netop den evne du har brug for! Evnen til at tænke klart under pres, til at gennemskue en situation, tage en beslutning og handle (Ikke reagere) korrekt. Din sikkerhed er direkte proportionel til din situations og selvbevidsthed.

“IKKE KUN I FALDSKÆRMSSPRING, MEN I HELE LIVET ER SITUATIONS OG SELVBEVIDSTHED DE TO VIGTIGSTE TING AT BESIDDE”

Hvordan kan du forbedre din evne til at styre dine følelser, og forstærke din bevidsthed?

1: Gå aldrig på kompromis med din jordtræning og forberedelse. Vær proaktiv og opsøg information. Tag ansvar for din egen træning! Jo mere du træner dine spring på jorden, så alt sidder på rygraden, jo mere plads har du i hovedet til at styre dine følelser og din bevidsthed i flyet og i luften.

2: Træn din evne til at holde roen mens du træner dit spring. Tænk over dit åndedræt. Mærk efter hvordan din krop føles og hvad der sker omkring dig. Luk øjnene og mærk efter. Har du en indre ro? Har du styr på din krop og dine omgivelser mens du træner dit spring? Det er den multitasking der skal til (og endnu mere end det) for at du bliver en dygtig springer. Du skal være seriøs omkring dette. Også selvom det måske ser fjollet ud. Din observationscirkel skal trænes til uendelighed.

3: Husk dine backups. Du har altid selv ansvaret for din egen sikkerhed, men du har en masse backups. Du har to instruktørere, to faldskærme, en sikkerhedsudløser, en lanyard og en radio. Alting er gennemtænkt.

4: Visualisér. Det er en ting der ofte bliver glemt, men faktisk er det noget af det allervigtigste. Tænk springet igennem i dit hoved. Både med øjnene lukkede og derefter åbne. Hvad gør dine arme på et givent tidspunkt i springet? Hvad gør dine ben når du starter et front loop?

5: Hold positiv fokus på at performe og have det sjovt igennem springet. Du har valget mellem at fylde din krop med enten glæde eller frygt. Tænk dig om og vælg det rigtige.

 

6: Bliv indeni din observationscirkel under hele flyveturen, exit og frifald, skærmflyvningen og landingen. I starten af din faldskærmskarriere er det den sværeste ting at opnå. Ved at skifte mellem situationsbevidstheden (retning og højde) og selvbevidstheden (krop/åndedræt), kan du holde styr på alt det, der gør udfaldet på et godt faldskærmsspring.

Observationscirklen er hvad faldskærmsspring kan koges ned til – Uanset om du er på dit AFF level 1, eller du er ved at vinde Danmarksmesterskaberne, så er situations og selvbevidstheden det der afgør udfaldet.

 

“AT BLIVE EN BEDRE FALDSKÆRMSSPRINGER, ER EN REJSE MOD AT STYRKE SIN SITUATIONS OG SELVBEVIDSTHED”