FALDSKÆRMSSPRING: SIKKERHED PÅ DROPZONE DENMARK – EN DZ-BRIEFING

Når man springer i faldskærm, er der altid masser af plads. Til forskel fra i trafikken er der ikke mange ting at støde ind i. Men jo tættere vi kommer på den uundgåelige landing, jo tættere bliver trafikken. Vi skal alle ned at lande i landingsområdet.
På Dropzone Denmark har vi oftest 12 – 14 faldskærme i luften på et lift, og derfor stiller det større krav til forholdene under 2000 fod og i landingsområdet.

Hvis du ikke har luftet din faldskærm på Dropzone Denmark før, glæder vi os meget til at se dig i denne sæson!
Når du ankommer vil vi først og fremmest gerne have at du skal føle dig velkommen og i sikre hænder. Derfor kan du – når du er klar – henvende dig i receptionen og checke ind. Vores receptionist vil gerne se dig og dine papirer – på dig selv og dit rig. Pakkefristerne og generelle regler hos os følger DFU.

Efter du har checket ind, vil vi gerne give dig en dropzone-breifing. Her vil en fra vores staff fortælle dig om vores faciliteter og de regler vi beder dig følge for vores alles sikkerhed. Men allerede nu vil jeg fortælle dig lidt om hvad du skal være opmærksom på, når du springer i faldskærm på Dropzone Denmark.

Generelle regler:
– Springere har altid en mobiltelefon på sig når de springer faldskærm på Dropzone Denmark. I telefonen kodes nummeret på receptionen ind. I tilfælde af, at du lander ude, ringes til receptionen med det samme. Vi er interesserede i om du er ok og om hvor du er. Vi sender en bil ud efter dig. I Burbleme app’en findes en “lokaliser” funktion du kan sætte til, hvis du springer med din smartphone.

– Vis hensyn til andre springere omkring dig. Find et godt stack i minimum 1500 fod, og lad være med at flyve “vildt og voldsomt” for at komme ned. Giv plads til andre omkring dig.

Hangaren:
Det er også her du er velkommen til at sætte dine ting. Vi har skabe langs hele væggen hvor du kan sætte dit grej for dagen. Der er nok til alle. Vi beder dig om ikke at efterlade grej andre steder, så som foran mockuppen, døren til grejrummet, vores tandemlounge eller i cafeen.
Der er skærme i 3 hjørner af hangaren, og et i cafeen, hvor du kan se de næste lifts. Du kan sætte dig selv og dine venner på lift på din burbleme app til din iPhone eller Android telefon. Alternativt kan du bruge de tablets der sidder på væggene. Vores receptionist har travlt med at betjene vores tandemkunder, styre lifts og passe vores grejshop, og hun vil blive glad hvis I bruger jeres selvmanifesteringsmuligheder så meget som muligt

Flyet:
Vores Cessna Caravan har plads til 14 springere, og i vores fly gælder nogle andre regler end i klubbernes Cessna 182’ere. Du kender dem sikkert fra andre storfly.
Vi forsøger at få så meget vægt som muligt op mod næsen, så sid tæt på bænkene. Der er seler i flyet, og de skal bruges indtil 1500 fod (450 meter) Selen tages rundt om dit seletøj (lårrem virker bedst) Det er også i 1500 fod du er velkommen til at tage din hjelm af.

Pga. seperationen ved åbning er det ikke lige meget hvem der hopper først. Hos Dropzone Denmark er rækkefølgen:
– Maveflyvere – største til mindste grupper
– Freeflyere – største til mindste grupper
– Tracking groups (track, angle, atmonauti)
– AFF
– Elever
– Tandems
– Wingsuits
– Highpullers

Jumprun og seperation mellem grupper:
På Dropzone Denmark flyver flyet altid jumprun vest-øst pga. svæveflyveaktivitet nord for banen. Dvs. at vi ikke nødvendigvis bliver sat af imod vinden. Vi kan kompensere ved at forskyde nord eller syd, men jumprun (finaleretning) er altid parellel med banen.
Dagens spot vil altid stå på tavlen i hangaren sammen med en generel seperationstid mellem grupper.
Piloten styrer spottet sammen med ansvarshavende instruktør.
På Rødt lys er der to minutter. Gul betyder åben døren. Grønt betyder go!

På Dropzone Denmark udgrener vi seperationen ud fra flyets groundspeed, og vinden i de forskellige højder. Ud fra det har vi et tidsrum mellem grupper.

Denne tabel kan man nogenlunde gå ud fra:
Hvis du er i tvivl, så spørg et medlem af staff.

Regler for flyvning under faldskærm:
På grund af svæveflyveaktivitet skal springere til hver en tid sørge for at holde sig syd for astfaltbanen (DZDK siden) Ydermere forsøger vi for så vidt muligt ikke at hænge over landingsområdet.
Under 2000 fod er flyvning forbudt i den rektangel der dannes fra lufthavnsbygningen, op til vindposen, hen til det nord-østlige hjørne af ponden, ned til vejen og tilbage til luftsbygningen. Den er forbeholdt high performance landinger og vort staff, særligt tandemer. Laver du landinger med over 90 graders drej? Så henvend dig til staff, og finder ud af hvor du skal lande.

På grund af banens beliggenhed og vores restrektion mod nord, er der venstrehåndsfinaler når vinden er i vest, og højrehåndsfinaler når vinden er i øst.

Skulle du have en fejlfunktion og cutte, holder vores “ground control” øje med dig og din skærm. Vi sørger for at flytrafikken i området er klar over din drivende hovedskærm og freebag. Når vi ved at du er landet sikkert, sender vi et hold ud efter dig (hvis du er landet ude) og efter din skærm og freebag.

Til sidst:
Vi har bygget Dropzone Denmark til jer faldskærmsspringere! Vi er selv springere, og vi har bygget de forhold vi selv ville sætte pris på. Vi inviterer dig til at komme og nyde dem. Kom og hav det sjovt, spring alt hvad du kan uden at bekymre dig om driften. Vi sørger for det hele.

Mangler du noget i løbet af dagen, såsom en pakkesnor, elastikker, goggles/solbriller, en tshirt eller vil du gerne bestille en ny dragt, skærm, et nyt seletøj, en hjelm eller hvad som helst andet faldskærmsrelateret, så henvend dig i vores butik. Vi kan hjælpe dig – også med en go’ pris!

Skulle du blive sulten i løbet af dagen, og tørstig efter det sidste spring, så klarer Nomad cafe og bar det for dig. Dropzone Denmark er kendt for en god fest. Her kan du komme og have det sjovt – det er det vi har bygget stedet for!

Bunkhouse
 tager sig af overnattende med alt hvad de skal bruge. Booker du en seng i bunkhouse, er det inklusiv sengetøj og håndklæde! Du skal bare henvende dig i receptionen.

Din pilot, vores jump-staff og vores ground crew ser frem til dit besøg i sæson 2016