FRITFALDSUDDANNELSEN: TIP FRA INSTRUKTØREN

Ok – du har besluttet dig for at starte på fritfaldsuddannelsen på DZDK! Så fedt! Vi glæder os til at springe med dig 🙂

At gennemføre fritfaldsuddannelsen er en af de mest tilfredsstillende, udfordrende og fantastiske oplevelser du kan opleve og vi vil virkelig gerne have at din oplevelse bliver så god som muligt.
Derfor har vi samlet nogle tips for at gøre vejen en smule nemmere…

1: Spring ofte!

Kom ud på DZDK så ofte som muligt – det bygger selvtillid at springe ofte, og du vil ikke skulle tænke helt så meget over det, da det hurtigere blive “rutine”. Det bliver aldrig rigtig rutine, men tankerne man skal kæmpe med bliver “normale”..
Selv hvis vejret er dårligt, så kom ud hvis du har tid. Faldskærmsspring handler også om mennesker og stemning. Er du her på en dag hvor der ikke springes, så snakker vi om teori, drikker god kaffe og hygger.

2: Gennemgå springet før du ankommer

Hvert level i Fritfaldsuddannelsen er en smule forskellig fra den forrige, og programmerne kan du finde i hangaren i eleveområdet. Du kan tage dem ale med hjem, og læse lidt frem.
Vi anbefaler at du læser op på dine kommende spring i dagene forinden. Så kan du “dive-flowet” (programmet). Så kan vi nøjes med at fokuserer på teknikken.

3: Husk at have hjertet med

Faldskærmsspring er noget vi gør fordi vi er nysgerrige. Måske vil vi udfordre os selv, eller måske fordi følelsen af det er helt fantastisk. Uanset er det vigtigt at få stimuleret følelserne vi har med. Så hvis du er nysgerrig, så husk at lær! Hvis du vil udfordres, så sig det til din instruktør (Du er sandsynligvis udfordret nok i fritfaldsuddannelsen) og hvis du bare elsker følelsen af at hoppe ud af en flyver, så HUSK at nyd det.

4: Forvent ikke perfektion

Det kan godt være det ser nemt ud på video, men at lære at styre din krop i fritfald er IKKE nemt. Der er et vist pres på en i form af nervøsitet og spænding. HVIS du skal tage et level om, så lad være med at tage det for tungt. Chancen er at din instruktør også tog et level eller to om da han var elev.

5: Er du bange?

Det er helt okay. Alle er bange – uanset om man kan se det eller ej. Det er jo ikke salsa, det er fritfald med 200 km/t fra en flyvemaskine 4000 meter over jorden. Med tiden lærer du at beherske og kontrollere dine følelser og arbejde med nervøsiteten. Og det er du er bange og gør det alligevel er det der definerer mod.

6: Vær tålmodig

Vejret er ikke altid til faldskærmsspring, og når det er, så har vi travlt. Vi vil gerne have alle igennem, men der opstår lidt ventetid sommetider. Husk at nyd din tid her. Husk god humor og vær dig selv. Du er en del af vores familie nu 🙂

7: Husk at have det sjovt

Husk at det er en leg. Husk at have humor og tålmodighed. Hvis du syntes noget er svært, så kom til os – vi vil altid gerne hjælpe dig. Tal med folk og stil spørgsmål.  Nyd din rejse mod dit “a” licens. Den tid kommer aldrig tilbage.
Hvis du vil vide mere om fritfaldsuddannelsen, så læs mere her.

Har du spørgsmål kan du altid ringe til vores kontor på 22 40 11 17

Få dit faldskærmscertifikat her