HVOR LANG TID VARER ET FALDSKÆRMSUDSPRING?

De fleste forventer at bruge 4 timer til en halv dag på et faldskærmsudspring, men virkeligheden er, at det varer resten af dit liv. Bare rolig, vi forventer ikke at du flytter ind..

Planlægger du at tage dit første tandem faldskærmsudspring hos os, vil du sikkert gerne have et overblik over, hvor lang tid det hele kommer til at tage. Så her har vi skrevet et blog om emnet, samt svaret på nogle spørgsmål du måske ikke engang har tænkt på endnu.

FØRSTE SKRIDT: FRA PARKERINGSPLADSEN TIL DU GÅR OMBORD I FLYET

1. Fra det øjeblik du træder ud af bilen, stiger din puls sikkert. Du er nervøs og glæder dig til dit tandemspring. Heldigvis har vi hos Dropzone Denmark tilrettelagt din dag ned til mindste detalje, så alt som regel går glat, og det eneste du virkelig skal bekymre dig om, er at nyde dagen. Vi er her for dig.

2. Når du ankommer, bør du henvende dig i vores reception, som du finder for enden af asfaltstien i den grønne bygning, igennem døren og til højre. Her vil du blive budt velkommen af vores venlige personale, som vil hjælpe dig med at få styr på alt det praktiske.

3. Dernæst vil du blive vist en instruktionsvideo, hvor alt hvad du har brug for at vide om dit spring bliver vist og fortalt. Filmen tager blot ca. 4 minutter. og er så nem at følge og forstå, at alle kan være med. Herefter er det tid til at udfylde lidt papirarbejde.

4. Nu er du klar til at møde din instruktør. Her kan der forekomme en smule ventetid. Denne tid er bestemt af faktorer som vejr, travlhed, og om den instruktør der bedst passer til dig er ledig. Tiden bør du bruge på at få en smule at drikke og evt. lidt snacks i vores café, gå på toilet og se dig omkring sammen med dine venner og familie.

Når det er din tur, vil du over højtaleranlægget blive kaldt ud til hangaren, hvor din instruktør venter på dig.

5. Du vil få udleveret en dragt at springe i da vi helst ikke vil gøre dit eget tøj beskidt. Du har selvfølgelig et valg om du vil gøre brug af den, men vi lander som regel lige på numsen på en græsplan. Vi siger det bare.. Herefter hjælpes du i dit tandemseletøj som bliver justeret og spændt ind, tjekket og dobbelt-tjekket. Du kan også få udleveret en lille hat til at bruge i dit spring, handsker hvis det er lidt koldt i luften og nogle briller. Det behøver du ikke tage på helt endnu.

6. Når du er nået hertil, og har mødt din videomand og fået filmet starten af din video, er næste skridt at gå ombord i flyet.

Fra din ankomst, og hertil: 30 min – 2 timer Husk på: Vi sætter sikkerheden frem for alt, og vi kan ikke styre vejret.

ANDET SKRIDT: FLYVETUREN

7. Når du er kommet ombord i vores flyver, dirrer dine knæ nok med spænding. Dette er ikke som andre fly du har fløjet med, men faktisk er det en virkelig dejlig maskine. Vores flyver – En Caravan, er det hurtigste og mest komfortable springfly i Danmark, og du vil nok ønske turen varede lidt længere.

Turen varer ca. 12 minutter afhængigt af vejrforhold, den valgte springhøjde og lufttrafik.

Ca. 5 minutter inden det er tid til at springe ud, vil din instruktør begynde at gøre jer klar. Husk at kigge ud af vinduerne. Udsigten er fantastisk, og du vil kunne se Vesterhavet, Limfjorden og heden under dig.

Den mest populære udspringshøjde er 15.000 fod eller 4,5 km. Men vil du gerne forlænge oplevelsen til det yderste, kan du upgrade til Europas højeste tandemspring, som er fra 20.000 fod eller 6 km!

Fra take-off til udspring fra 4.500 meters højde: ca. 12-15 minutter.

TREDJE SKRIDT: FRA UDSPRINGET TIL LANDINGEN

8. Det frie fald starter når du, sammen med din instruktør, hopper ud af flyet i 4.500 meters højde. Derfra og til faldskærmen åbnes i ca. 1.500 meters højde falder I frit i ca. 50 sekunder.

Der er mange faktorer der er med til at bestemme hastigheden i det frie fald, men oftest falder man med ca. 180-220 km i timen. De fleste steder i Danmark vil du skulle springe fra 4000 meter, og få et frit fald på ca. 45 sekunder. Men ikke hos os! Hos Dropzone Denmark får du lidt mere for pengeneBonus!

9. Når faldskærmen åbnes kan du igen tale med din instruktør, og her bliver turen en helt anden oplevelse. Det er i sandhed en inspirerende, for nogle endda spirituel, oplevelse. Du kan måske få lov at styre faldskærmen helt selv, eller bare nyde turen og den smukke udsigt.


Igen er der flere faktorer der bestemmer tiden, men du vil typisk få ca. 5 minutters flyvetur med faldskærmen, før I lander blødt foran vores faldskærmscenter, hvor dine venner og familie kan se på.

Fra udspring til landing: ca. 6. minutter

I alt: 2-4 timer

ET SIDSTE PAR GODE RÅD TIL EN PERFEKT faldskærms OPLEVELSE

Selvom vi siger at dit faldskærmsspring normalt kan tage fra 2-4 timer, så er det ikke en dårlig idé at sætte hele dagen af til det. Men vi anbefaler at du MINDST sætter 3 timer af for dit tandemspring. Det er hele tiden værd, det tør vi godt love for.

Skal dit store spring fejres? Selvfølgelig skal det det! Så efter du er landet kan du og dine venner og familie nyde et måltid i vores cafe, der serverer lækre burgere og andet godt til ganen. Efter springet kan du også skåle i en god øl, eller en sodavand. Du er velkommen til at blive så længe du vil. Efter solnedgang går festen i gang, og I er inviteret! Vi hepper på dig hele dagen igennem springet, og vi fejrer det selvfølgelig med dig bagefter!

Book dit livs store oplevelse HER.