HVORDAN BLIVER JEG FALDSKÆRMSSPRINGER?

Tit og ofte hører vi folk sige: “springer du faldskærm? Ej det lyder helt vildt, jeg vil så gerne, men det er alt for svært for mig”. Og til
det kan jeg kun sige: “Jeg har lært det, så kan alle”.

Men hvordan bærer man sig ad med at hoppe ud af en flyver alene?

Mange tror at man skal have et tandemspring først, men det passer slet ikke. Et tandemspring er en rigtig god måde at finde ud af om du kan lide det eller ej, men det er ikke et krav. Du kan sagtens springe ud i det alene første gang (hehe – fik du den? Springe ud i det)

Dropzone Denmark har Danmarks største faldskærmsskole, og vi springer 4 dage om ugen – hver uge hele sommerhalvåret! Vi har 5 AFF instruktører ansat fuldtid, og vi har altid tid til dig.
Hver anden fredag starter et solokursus, og på det kursus lærer du alt der er værd at vide inden dit første solospring fra 1000 meter. Du vil blive undervist i alle punkter fra du får faldskærmen på ryggen, til forhold i fly, hvordan man hopper ud af flyveren, hvordan faldskærmen virker, hvordan man styrer den og hvordan man lander den. Ydermere underviser vi naturligvis også i hvad man gør hvis en hovedskærm ikke virker. Nødproceduren bliver trænet i en sele indtil du har det på rygraden.
Først når du har overbevist din instruktør om at det er HELT perfekt og du har bestået en skriftlig prøve, går vi videre – videre til dit første spring.
Se hvordan en nødprocedure ser ud, ved at trykke her

Dit første spring er et tilvænningsspring fra 1000 meter, hvor din faldskærm udløses automatisk via en line fra flyet. En jumpmaster vil assistere dig i flyet og når du hopper ud, og sikrer sig at alt foregår korrekt og sikkert.
Når du er faldet linens længde (ca. 4 meter) åbnes din faldskærm. Når den er fuldt åbnet, og du har sikret dig at den flyver korrekt, vil du høre din radioinstruktør – som står nede på jorden – tale til dig igennem din øresnegl. Han vil hjælpe dig til at styre din faldskærm så du lander sikkert tilbage foran faldskærmscenteret.

Se hvordan dit første solospring fra 1000 meter foregår ved at trykke her

Så er det tid til at få armene op! Skydiver!

Når du har udført dit første solospring fra 1000 meter, kvalificerer du dig til at begynde på DZDKs fritfaldsuddannelse (AFF). Fritfaldsuddannelsen består i 8 grundniveauer kaldet levels, og herefter yderligere 6 levels med videreuddannelse. Når du har bestået level 14, har 25 spring, har bestået den mundtlige og skriftlige prøve, får du dit USPA “A” license, og du må nu springe alt det du vil!
På de 3 første levels har du 2 AFF instruktører med. De næste 5 levels har du 1 AFF instruktør med. Det er instruktører der har minimum 500 spring, og som har gennemgået en meget krævende uddannelse. De vil inden dit spring øve det kommende level med dig. Her arbejder vi med procedurer, muskelhukommelse, mentaltræning og personlig udvikling.
Under springet vil dine AFF instruktører holde fast i dig, og assisterer dig ved hjælp af håndtegn.

Hvert level på vej mod dit certifikat består udover selve springet af:
Teori
Gennemgang af nødprocedure
Repitition

De sidste 6 levels er coach-spring, hvor en fritfalds coach vil undervise dig, og finpudse dine teknikker, så du er klar til prøven efter level 14.

Vi ved at det er en stor beslutning at starte på at springe faldskærm, og vi står altid klar til at byde dig velkommen i vores familie på DZDK – for det er hvad du finder her. En stor, tosset familie af mennesker fra alle samfundslag, som mødes og har det sjovt sammen – uanset alder, uddannelse og andre interesser, så er faldskærmsspringere tæt forbundet, og her er ALTID plads til dig! Så hvad venter du på? Vil du være vores ven?

Book dit solokursus på https://dropzonedenmark.dk/faldskaerm-booking/