At rejse til en ny springplads betyder også at du skal bevise at du kan de ting du påstår, dvs. at du skal vise certifikater, logkort og logbøger. Hos os foregår dette ved vores reception hvor du samtid bliver checket ind i vores manifest system “Burble” hvor vi også skal have andre informationer. Du kan allerede nu downloade app’en “BurbleMe” som er vores selvmanifesterings system.
Efter dette vil de fleste steder automatisk give dig en DZ Briefing, som er en forklaring om springpladsen, landingsområdet, forhold ved fly m.m. Nogle steder sker dette ikke automatisk. Du skal da bede om en fra en staff. Tag dig god tid til at falde til og se hvordan tingene fungerer. Dette er den bedste måde at komme sikkert i luften.
Vær sikker på at du forstår landingsfinalerne for den gældende vind, hvilket landingsområde du må lande i (på DZDK har vi separat elev, certifikat, swoop og staff landingsområde) og det er DIT ansvar at du forstår reglerne. Bed altid om at se et kort over springpladsen, og fysisk se hvor landingområdet er. Gør dig bekendt med steder på kortet som kan gøre det let for dig at finde springpladsen fra oven. Hos os er Sunds by, rundkørslen ved motorvejen samt åen syd for pladsen gode at kende. På dette kort vil du også kunne finde alternative landingsområder hvis du på et spring ikke kan nå hjem.
På de fleste springpladser bruger man en vindpose, windblades og vimpler til at bestemme landingsretningen, andre steder skal man gå efter landings T’et uanset hvad. Vær sikker på at du forstår hvilke regler der gælder. Du kan komme ud for at du skal lande i sidevind på en større springplads. Dette kan være pga. flyets finaleretning, landingsområdets opbygning eller turbulens fra bygninger. Det er vigtigt at du følger reglerne, da du ellers vil flyve mod anden trafik. Vær også opmærksom på at vinden i højden kan varierer meget fra jordvinden. Spørg et staff medlem om de forhold der gør sig gældende.