HVOR LANG TID VARER ET FALDSKÆRMSUDSPRING?

De fleste forventer at bruge 4 timer til en halv dag på et faldskærmsudspring, men virkeligheden er, at det varer resten af dit liv. Bare rolig, vi forventer ikke at du flytter ind..

Planlægger du at tage dit første tandem faldskærmsudspring hos os, vil du sikkert gerne have et overblik over, hvor lang tid det hele kommer til at tage. Så vi har skrevet en blog om emnet, samt svaret på nogle spørgsmål du måske ikke har tænkt på endnu.

#FØRSTE SKRIDT: FRA PARKERINGSPLADSEN TIL DU GÅR OMBORD I FLYET

Fra det øjeblik du træder ud af bilen, stiger din puls sikkert. Du er nervøs og glæder dig til dit tandemspring. Heldigvis har vi hos Dropzone Denmark tilrettelagt din dag ned til mindste detalje, så alt som regel går glat, og det eneste du virkelig skal bekymre dig om, er at nyde dagen. Vi er her for dig.
Når du ankommer, bør du henvende dig i vores reception, som du finder for enden af asfaltstien i den grønne bygning og til højre. Her vil du blive budt velkommen af vores personale, som vil vise dig til rette foran skærmen der viser dig en instruktionsvideo, hvor alt hvad du har brug for at vide om dit spring bliver vist og fortalt. Filmen tager ca. 4 minutter.
Herefter er det tid til at udfylde lidt papirarbejde. Efter det, er du klar til at møde din instruktør.
Her kan der forekomme en smule ventetid. Denne tid er bestemt af faktorer som vejr, antal bookninger for dagen, og det tidspunkt du er mødt ind på. Tiden bør du bruge på at få en smule at drikke, gå på toilet og se dig omkring sammen med dine venner og familie.

Når det er din tur, vil du over højtaleranlægget blive kaldt ud i hangaren, hvor din instruktør venter på dig.
Du vil få udleveret en dragt at springe i da vi helst ikke vil gøre dit eget tøj beskidt. Herefter hjælpes du i dit tandemseletøj som bliver justeret og spændt ind, checket og dobbeltchecket. Du får en lille hat og nogle briller udleveret. Hatten og brillerne behøver du ikke tage på endnu.

Når du er nået hertil, og har mødt din videomand og fået filmet starten af din video, er næste skridt at gå ombord i flyet.

Fra din ankomst, og hertil: 30 min – 2 timer Husk på: Vi sætter sikkerheden frem for alt, og vi kan ikke styre vejret.

#ANDET SKRIDT: FLYVETUREN

Når du er kommet ombord i vores flyver, dirrer dine knæ nok med spænding. Dette er ikke som andre fly du har fløjet med, men faktisk er det en virkelig dejlig maskine. Vores flyver – En Caravan, er det hurtigste og mest komfortable springfly i Danmark, og du vil nok ønske turen varede lidt længere. Turen varer ca. 12 minutter afhængigt af vejrforhold og trafik. Ca. 5 minutter inden det er tid til at springe ud, vil din instruktør begynde at gøre jer klar. Husk at kigge ud af vinduerne. Udsigten er fantastisk, og du vil kunne se Vesterhavet, Limfjorden og heden under dig. Den normale udspringshøjde er 13.500 fod (4000 meter) Men vil du gerne forlænge oplevelsen til det yderste, kan du upgrade til Europas højeste tandemspring, som er fra 20.000 fod (6000) meter!

Fra take-off til udspring fra 4000 meters højde: ca. 12-15 minutter

#TREDJE SKRIDT: FRA UDSPRINGET TIL LANDINGEN

Det frie fald starter, når du sammen med din instruktør hopper ud af flyet i 4000 meters højde. Derfra og til faldskærmen åbnes i ca. 1500 meters højde falder I frit i ca. 50 sekunder. Der er mange faktorer der er med til at bestemme hastigheden i det frie fald, men oftest falder man med ca. 180-220 km/t. De fleste steder i Danmark vil du skulle springe fra 3000 meter, og få et frit fald på ca. 30 sekunder. Men ikke hos os! Her får du lidt mere for pengene. Bonus!

Når faldskærmen åbnes kan du igen tale med din instruktør, og her bliver turen en helt anden oplevelse. Det er i sandhed en inspirerende, for nogle endda spirituel oplevelse. Du kan få lov at styre faldskærmen helt selv, eller bare nyde turen.
Igen er der flere faktorer der bestemmer tiden, men du vil typisk få ca. 5 minutters flyvetur med faldskærmen, før I lander blødt foran vores faldskærmscenter, og dine venner og familie som er med for at se på.

Fra udspring til landing: ca. 6. minutter

#ET SIDSTE PAR GODE RÅD TIL EN PERFEKT OPLEVELSE

Selvom vi siger at dit faldskærmsspring tager 2-4 timer, så sæt hele dagen af til det. Du vil ikke fortryde det! Du vil ingen stress og jag føle, og det eneste du skal gøre, er at nyde hele oplevelsen. Når du kommer ud på Dropzone Denmark til dit første tandemspring, bliver du en del af vores fællesskab som vi har bygget op siden vi åbnede. Du vil elske det!

Skal dit store spring fejres? Selvfølgelig skal det det! Så efter du er landet kan du og dine venner og familie nyde et måltid i vores cafe, der serverer lækre burgere og andet godt til ganen. Efter springet kan du også nyde en god øl, eller en sodavand. Du er velkommen til at blive så længe du vil. Efter solnedgang går festen i gang, og I er inviteret! Vi hepper på dig hele dagen igennem inden springet, og vi fejrer det med dig bagefter!

Book dit livs store oplevelse her