Solo faldskærmsudspring

Tag kurset og spring i faldskærm solo

Dit første solospring

Uanset om du kun ønsker ét spring eller om du vil være certificeret faldskærmsspringer, så er det den samme uddannelse du starter på.

Hos Dropzone Denmark bruger vi AFF (acceleret fritfald) uddannelsen som er den nyeste og mest effektive uddannelse i verden. Vores solokursus er bygget op af 2 dele.

Første del er alt teorien bag det faldskærmsspring du skal lave samt den praktiske træning hvor du øver alle bevægelserne du skal bruge.

Anden del er selve springet hvor du hopper ud i 4,5 km højde og efter ca. 50 sekunders fritfald, selv udløser faldskærmen. Det vil sige at du får den fulde oplevelse allerede på første spring.

Du behøver ikke et tandemspring før dit solospring

Det er en generel misforståelse at man skal have prøvet et tandemspring før man kan springe i faldskærm solo. Det er unægteligt en god forberedelse, men du kan sagtens tage dit første faldskærmsspring som et solospring. Alt det kræver er lyst, vilje og mod.

Vores faldskærmskursus er struktureret så du lærer alt du skal bruge for at udføre et sikkert faldskærmsudspring. Du behøver ingengang at have fløjet i et fly før. Og ønsker du at fortsætte på uddannelsen så er du allerede godt i gang.

3.995,-

Solokursus

1 solospring fra 4.500 m (AFF level 1)

DZDK logbog

Retten til at sige du gjorde det selv

Book nu

7.995,-

Alt fra bronze pakken, plus

2 spring fra 4.500 m (AFF level 2-3)

Nu kan du smide støttehjulene

Du sparer ca. 5%

Book nu

13.495,-

Alt fra sølv pakken, plus

4 spring fra 4.500 m (AFF level 4-7)

1 spring fra 1.800 m (AFF level 8)

Tilladelse til at springe uden instruktører

Du sparer 13%

Book nu

24.495,-

Alt fra guld pakken, plus

7 spring fra 4.500 m (coach 1-7)

10 spring fra 4.500 m uden instruktør

Du er nu klar til dit USPA A licens

Du sparer 16%

Book nu

Hvordan foregår et solospring

Du ankommer klar til 4-5 timers teoretisk undervisning, hvor du lærer alt om faldskærmen og de scenarier du kan komme ud for.

På springdagen starter du med 1 times praktiske træning, hvor du øver at hoppe ud af flyet og trække faldskærmen selv.

Nu gælder det. Du hopper fra 4.500 m højde og har ca. 55 sekunders fritfald, inden du selv udløser faldskærmen og styrer ned til en sikker landing.

Når du har evalueret springet med din instruktør, og det er skrevet i din logbog, er du klar til AFF level 2. Det kræver kun 20 minutters undervisning.

Danmarks sikreste solo faldskærmskursus

Hos Dropzone Denmark har vi udarbejdet et unikt solokursus baseret på erfaring og statistik fra hele verden. Det er designet til at give dig alt den viden og de færdigheder du skal bruge for at hoppe sikkert ud af et fly. Du behøver derfor ikke at have sprunget et tandem faldskærmsspring først.

Det hele bliver gennemgået teoretisk og øvet fysisk så du er helt med på hvad der skal foregå. Både når alt går som det skal men også hvis der sker noget uforudset.

Vores faldskærmsuddannelse er bygget op omkring AFF princippet (Accelerated Freefall). Det vil sige at dit første spring er fra fuld højde med det fulde frie fald og hvor du udløser faldskærmen selv. Det er i modsætning til static line uddannelsen, hvor du starter i lav højde og faldskærmen udløses automatisk.

Fordelen ved AFF uddannelsen er at du har mere tid i luften og derfor lærer meget hurtigere. Du oplever også et fuldt faldskærmsspring på dit første spring i modsætning til static line hvor du ikke oplever fritfald.

Alt det praktiske til dit faldskærmsudspring

Find alt det praktiske i de forskellige faner nedenfor. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at ringe på 22 40 11 17.

Alder

For at foretage et solofaldskærmsudspring skal du være fyldt 16 år. Hvis du er under 18 år skal du medbringe en underskrift fra en af dine forældre eller værge. Denne underskrift udfyldes ved ankomst til receptionen eller du kan printe og medbringe vores underskriftsformular.

Vægt og fysik

For at springe i faldskærm må du max. veje 110 kg. inkl. tøj og sko. Det er ikke som sådan fysisk krævende, men du skal være nogenlunde flexibel så du kan sveje i fritfald og bevæge armene frit over hovedet. Hvis du har haft en skulderskade så snak med os først.

Det er en stor oplevelse at springe i faldskærm og det kan være meget mentalt trættende, så det er vigtigt at du er frisk og udhvilet.

Tid og ankomst

Den tid du har booket er starttidspunktet for teorikurset. Vær opmærksom på at det normalt tager 5 timer inkl. pauser. Der er mulighed for at købe aftensmad under kurset. Den praktiske del og selve springet foregår en anden dag. Typisk dagen efter teorikurset.

Vi starter normalt vis den praktiske del kl 7 om morgenen i weekenderne. På hverdage er det normalt kl. 14. Vi anbefaler kraftigt at du sætter hele dagen af til springet.

Video

Som udgangspunkt vil begge dine instruktører filme dit spring. Formålet med videoen er en bedre evaluering af dit spring og den er derfor ikke tiltænkt som et reelt videoprodukt. Du er velkommen til at få videoen bagefter.

Af sikkerhedsmæssige grunde siger Trafikstyrelsens lov, at man skal have 150 spring, før man må tage et kamera med. Du må derfor ikke medbringe dit eget kamera.

Sprog

Da det er et internationalt licens du erhverver dig, ligesom at vi har både danske og udlandske instruktører, så vil meget af undervisningen foregå på engelsk. Er du ikke komfortable med engelsk, så kontakt os på forhånd, så vi kan finde en løsning.

Overnatning

Teorikurset slutter normalt kl. 22 og vi starter oftest kl. 7 næste dag så vi anbefaler at du bliver og overnatter.

En overnatning i vores bunkhouse koster 125 kr inkl. sengetøj og håndklæde. Det er 4 mands værelser med køjesenge. Der er også mulighed for at købe morgenmad i caféen.

Book venligst din overnattning i forvejen ved at kontakte os på info@dropzonedenmark.dk.

Kan vi springe sammen?

Med landets største og hurtigste fly, har vi plads til hele 20 springere ad gangen. Med det sagt så er der mange ting, der skal gå op i en højere enhed på et solospring. Du kan derfor ikke forvente at springe samtidig med dine venner.

Venner og familie

Dine venner og familie er selvfølgelig velkommen til at komme og se dig springe. Mens de venter kan de nyde en kold sodavand eller en bid mad fra vores lækre café og så lander du kun få meter fra dem.

Du skal blot være opmærksom på at vi ikke garantere hvornår du kommer til at springe.

Café

Vi har en lækker café i forbindelse med dropzonen. Her vil det altid være muligt at købe drikkevarer, snacks og lette retter. Der vil være mulighed for aftensmad under teorikurset og morgenmad på springdagen.

Vejr

Vejret kan have stor indflydelse på sikkerheden af et faldskærmsspring. Derfor er der som ny faldskærmsspringer større begrænsninger, på hvilket vejr du må springe i. I et land som Danmark, betyder det at det i perioder kan være svært at komme i luften.

Vi er klar når vejret er det, men det kræver også at du prioritere at kigge forbi, når forholdne er til det.

Påklædning

Medbring praktisk tøj du kan bevæge dig i og falde lukkede sko, der sidder fast på fødderne. Sandaler og sko med hæle er ikke tilladt.

Det bliver koldere jo højere vi skal op så medbring ekstra lag du kan tage på hvis det er nødvendigt. Hellere flere tynde end ét tykt. Tommelfingerreglen er ét ekstra lag i forhold til det du vil have på udenfor. Vi stiller handsker og en springdragt til rådighed.

Du kan sagtens springe med kontaktlinser og briller såfremt brillerne ikke er for store.

Udskydelse og ombookning

Et faldskærmsspring afhænger af mange ting bl.a. vejret, flyet og udstyret. Vi forstår at du gerne vil springe på lige netop dit tidspunkt, men nogle gang kan det ikke lade sig gøre.

På et solospring har du ikke et fast booket tidspunkt for springet. Vi er i løbende dialog om hvornår du møder op og så får vi dig i luften hurtigst muligt.

Hvis der går mere end én måned fra dit kursus til dit spring, så skal vi genopfriske noget af teorien.

Forsikring

Når du springer hos os er du udelukkende dækket af en 3. parts forsikring. Du (1. parten) skal dækkes af din egen forsikring i tilfælde af en skade. Nogle forsikringsselvskaber kræver at du har en farlig sport forsikring. Snak med din forsikring inden du springer.

Gavekort

Gyldigheden på et gavekort fra os er 30 måneder (2,5 år). Har du booket med et gavekortet skal vi bruge koderne på gavekortet så medbring enten en fysisk eller digital kopi på dagen.

Hvis du har et gavekort fra TrueStory, så kan du booke springet på deres hjemmeside. Hvis du har et gavekort fra en anden udbyder så tag fat i os på info@dropzonedenmark.dk.

Vær opmærksom på at hvis dit kursus bliver udskudt så forlænger det ikke gyldigheden af dit gavekort så brug det i god tid.

Medlem af USPA

Dropzone Denmark er Danmarks eneste USPA affiliated dropzone. Dvs. at vi er godkendt af og underlagt den amerikanske faldskærmsorganisation USPA (United States Parachute Association). USPA er verdens største faldskærmsorganisation og nonprofit. De arbejder dedikeret på at fremme sikkerheden og kvaliteten inden for faldskærmssporten.

Ved at være medlem af USPA viser Dropzone Denmark sine forpligtelser til sikkerhed, professionalisme og overholdelse af høje standarder. Det gør at vores uddannelsesmateriale er baseret på et bredt statistisk grundlag og at vi årligt afholder safety day, hvor vi præsenterer og diskuterer de nyeste erfaringer og tiltag inden for sporten.

Når du har gennemgået Dropzone Denmark's faldskærmsuddannelse, kan du få et USPA A-licens. Det betyder at du er anerkendt som faldskærmsspringer i hele verden.

Kontakt vores support